Barion Pixel
Elérhetőségek: 06-30-464-8288, info@libelula.hu, 8000 Székesfehérvár Malom u. 10. Elérhetőségek: 06-30-464-8288, info@libelula.hu, 8000 Székesfehérvár Malom u. 10.

Fenntarthatóság: 

Higg Index: 

A Mayoral 2021 elején csatlakozott a Higg Indexhez, egy holisztikus mérési szabványhoz, amely a társadalmi és környezeti hatásokat értékeli, és a textil-, ruházati- és lábbeliiparban a fenntarthatóság fejlesztését segíti elő, és amelyet a Sustainable Apparel Coalition nemzetközi szövetség fejlesztett ki. Ez az eszköz segít feltérképezni az értéklánc minden folyamatában a folyamatos fejlesztés ütemtervét.

Forest Stewardship Council (FSC): 

Felelős forrásból származó FSC-tanúsítvánnyal rendelkező papírt használnak katalógusaikban, bolti táskáikban és ruhacímkéiken. A Forest Stewardship Council egy szervezet, amely "elősegíti a világ erdeinek környezetileg megfelelő, társadalmilag előnyös és gazdaságilag életképes kezelését".

Akkreditált laboratóriumok: 

A ruhákat szigorú ellenőrzéseknek és elemzéseknek vetik alá, amelyek értékelik az egészségre vagy a környezetre káros vegyi anyagok jelenlétét, valamint az egyéb kiegészítők biztonságát. Ezeket az elemzéseket akkreditált laboratóriumok végzik az ISO/IEC 17025 szabvány szerint. Emellett a közelmúltban elkezdődtek a vizsgálatok az ökológiainak minősített szövetek vizsgálatára annak ellenőrzésére, hogy nem tartalmaznak növényvédő szereket, rovarirtó szereket vagy műtrágyákat, és a magjaikat nem módosították géntechnológiával.

Környezeti auditok: 

Elindítottak egy környezetvédelmi audit programot, hogy javítsa a fenntarthatóságot és a környezeti hatást az ellátási láncban. Az értékeléseket a Sustainable Apparel Coalition nemzetközi szövetség által tanúsított külső cégek végzik, és az energiafogyasztás, az üvegházhatású gázok kibocsátásának és a vízfogyasztás csökkentésére, valamint a megfelelő szennyvízelvezetésre, hulladékkezelésre és vegyszerkezelésre összpontosítanak.

LENZING™: 

Az az elhatározás, hogy a fenntartható szövetekből készült ruhákat szezonról szezonra beépítsék, együtt jár Lenzing környezetvédelem iránti elkötelezettségével. Ez a nemzetközi cégcsoport, amely több mint 80 éves tapasztalattal rendelkezik a textilszálak gyártásában, elkötelezett a legmagasabb minőségi szabványok, valamint az innováció, a technológia, a kényelem és a fenntartható eredetű cellulózszálak, mint például a LENZING™ ECOVERO™ mellett. viszkóz, TENCEL™ Lyocell vagy TENCEL™ Modal. Mindezek a Lenzing AG bejegyzett védjegyei, és elérhetők gyűjteményeikben.

Fenntarthatóság

2022. 05. 29. 00:00:00

Higg Index: 

A Mayoral 2021 elején csatlakozott a Higg Indexhez, egy holisztikus mérési szabványhoz, amely a társadalmi és környezeti hatásokat értékeli, és a textil-, ruházati- és lábbeliiparban a fenntarthatóság fejlesztését segíti elő, és amelyet a Sustainable Apparel Coalition nemzetközi szövetség fejlesztett ki.

Az oldal tetejére